Nieuwe voorzitter Jean Boelen aan het woord!

Ongeveer twee jaar geleden werd ik tijdens een herenavond voor het eerst benaderd door een van de bestuursleden of ik geen interesse had om een bestuursfunctie binnen Maasvogels te vervullen. Omdat ik destijds nog erg druk was met een interim baan bij de Gemeente Maastricht heb ik aangegeven me zeer vereerd te voelen maar er pas serieus over wilde nadenken als mijn interim job voorbij zou zijn. Dit duurde echter onverwacht veel langer dan gepland.

In Oktober 2020 werd duidelijk dat mijn klus in Januari 2021 zou aflopen en zoals het een actief bestuur betaamt, werd ik meteen daarna benaderd om het vacante voorzitterschap te gaan invullen. Na een goed gesprek met de overige bestuursleden heb ik aangegeven mij kandidaat te willen stellen.

Het wil nogal wat zeggen om in de voetsporen van mijn markante voorganger Jan Demacker te stappen. Wat een prachtige man waarmee ik heel wat uurtjes op de baan maar ook op het terras heb mogen doorbrengen. Ik beschouw het als een grote eer Jan op te volgen.

Voor diegenen die mij niet kennen stel ik mij graag kort voor.

Jean Boelen, 71 jaar jong, afkomstig en woonachtig in Heer.

De afgelopen 4,5 jaar heb ik als interim directeur gewerkt bij Theater aan het Vrijthof en daarvoor 20 jaar bij het Mercedes-Benz Customer Assistance Center in Maastricht.

Sinds 1995 heb ik ook nog een reisbureau dat zich bezighoudt met de organisatie van cultuur en concertreizen voor verenigingen zoals zangkoren en harmonie- en fanfareorkesten. Ook personeelsverenigingen en scholen maken regelmatig gebruik van mijn reizen naar steden als Berlijn, Parijs en Praag.  Door de Corona crisis zijn alle reizen van verleden jaar natuurlijk niet doorgegaan en voorlopig ziet het er voor de geplande reizen voor dit jaar ook niet rooskleurig uit.

Naast sport is de Harmonie in Heer mijn grote hobby. Ik ben dan ook al 26 jaar verbonden aan Harmonie Heer Vooruit. Niet als spelend lid maar in diverse bestuurlijke functies en de afgelopen 5 jaar als voorzitter van de stichting Vrienden van Harmonie Heer Vooruit. 

Op de tennisbaan ben ik met enige regelmaat te vinden. De vaste tennis dag is de donderdag wanneer we met een vriendengroep in de ochtenduren tennissen en ons daarna nog een paar uur bezighouden  met goede gesprekken en de andere geneugten van het leven.  Nu ik over wat meer vrije tijd beschik hoop ik in de toekomst vaker te kunnen tennissen en misschien zelfs weer aan de herenavond deel te nemen.

Na de jaarvergadering ga ik met het bestuur in overleg over een taakverdeling en wil ik kijken waar ik me voor onze verenging het meest nuttig kan maken. Belangrijk vind ik in ieder geval dat Maasvogels  een gezellige vereniging blijft waar mensen graag naar toe gaan. Ik zou ook graag het beroemde invitatie tournooi reactiveren. Misschien in een wat andere vorm maar zeer zeker met de gezelligheid van deze legendarische tournooien.

Ik wens ons allen een prachtig tennisseizoen waarbij we elkaar hopelijk ook naast de baan weer volop kunnen en mogen ontmoeten.

Tot binnenkort bij Maasvogels.

 

Jean Boelen

Comments are closed.

COPYRIGHT | LTC MAASVOGELS | 2014
Nekummerweg 6 Maastricht