nov 8th

Einde buitenseizoen.

Officieel is het tennisseizoen op 1 oktober afgelopen. Gezien het mooie herfstweer werd door het bestuur besloten om de banen het buitenseizoen nog met enkele weken te verlengen.

Tot en met vrijdag 11 november kan er buiten getennist worden, mits de weersomstandigheden dit toelaten.

Maasvogels Classics Toernooi.

Op zaterdag 19 september vond voor de tweede keer het Maasvogels Classics toernooi plaats. De weergoden die gedurende de dagen voorafgaand aan 17 september niet erg meespeelden dreigden roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk heeft deze clubdag gewoon doorgang kunnen vinden.

Gesterkt door koffie en vlaai werd er vanaf 11 uur met veel enthousiasme door de bijna 40 deelnemers gespeeld op 4 banen. Een aantal deelnemers had ook de oproep van de organisatie ter harte genomen en verscheen uitgedost in “Classic” outfit op de baan. De handicap dat iedereen per wedstrijd minimaal 1 game met een antiek houten racket diende te spelen werd door sommige leden zelfs dusdanig begrepen dat ze er zelfs de hele wedstrijd mee speelden.

In de middaguren werd er nog heerlijke soep en broodjes geserveerd en in een heel gezellige setting werd er na afloop nog lang na gepraat onder het genot van drankje.

Door Ted Daamen werden met een drone opnames gemaakt die door het aanklikken van de volgende link; Maasvogels Classics 2022 on Vimeo bekeken kunnen worden.

Kom jij ons ook helpen opruimen?

Op zaterdag 12 november willen we het park winterklaar maken.

Wat gaan we die dag doen tussen 09.00 en 13.00 uur.

Netten afnemen en opslaan

Lijnen oprapen en opslaan

Bankjes en telramen opruimen en opslaan

Terrasmeubilair opslaan

We willen deze zaterdag tevens gebruiken om twee opslagruimtes beneden schoon te maken. In principe betekent dat, alles er uit halen en kijken wat we daadwerkelijk nog nodig hebben. Ruimtes bezemschoon maken en opnieuw inruimen.

Afvoer van overtollige en niet bruikbare spullen wordt geregeld voor de week na 12 november.

We willen deze werkzaamheden graag uitvoeren met een aantal leden en doen daarom een dringend beroep op de leden om zich voor deze activiteit te melden door even een koert bericht te sturen aan de voorzitter. (email jboelen@me.com)

Veel handen maken licht werk, dus kom een paar uurtjes helpen. We rekenen op jullie hulp.

Digitaal afhangen en reserveren van banen

Veel later dan gepland werd het digitale afhangbord geïnstalleerd en moesten we midden in het seizoen plotseling banen vooraf gaan reserveren.

Ondanks uitvoerige handleidingen vonden veel leden het maar een moeizaam en overbodig proces. Moeizaam ja, maar overbodig zeker niet.

We hebben geconstateerd dat het systeem best nog wel wat haperingen vertoonde en ook het  downloaden en reserveren via de KNLTB app was soms best wel een opgave.

We beschouwen de paar maanden dat we het systeem nu in gebruik hebben als een zeer leerzame periode en de wintermaanden zullen gebruikt worden om alle op en aanmerkingen over het gebruik van het systeem te analyseren en  daar waar nodig aanpassingen door te voeren zodat we bij de start van het nieuwe  eizoen over een goed functionerend systeem beschikken.

Een tip: Als je de app van de KNLTB nog niet gedownload hebt, doe dit dan nu en kijk eens naar de mogelijkheden van de app. Maakt het straks ook weer makkelijker om banen te reserveren.

Het bestuur zal in ieder geval voor de start van het nieuwe seizoen opnieuw voor duidelijke instructies zorgen hoe het systeem te gebruiken is.

Winteractiviteiten:

Het bestuur is van plan de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst nieuw leven in te blazen. Een uitnodiging voor deze gezellige bijeenkomst kun tu medio December verwachten.

Daarnaast willen we in Januari of Februari ook weer een  gezellige winterwandeling aanbieden. Vertrek vanaf het clubhuis waar na terugkeer de erwtensoep gereed staat.

Het bestuur wenst iedereen een goed winterseizoen. Voor diegenen die in de hal gaan tennissen, veel speelplezier en voor diegenen die wachten op het nieuwe buitenseizoen 2023 veel plezier met andere leuke en sportieve zaken. Vergeet echter niet onze winteractiviteiten. Een mooi moment om weer bij te praten en gezellig samen te zijn.

Namens het bestuur

Jean Boelen

You must be logged in to post a comment.